Gaatje vullen

Waarom vullen wij een gaatje?

Een groot deel van de mensen krijgt er één of meerdere keren mee te maken: gaatjes, ook wel cariës genoemd. Een gaatje in een plek op de tand waar het tandweefsel is aangetast. Wanneer de tandarts een gaatje vaststelt wordt er een inschatting gemaakt van de ernst van de situatie. Bij een klein of beginnend gaatje doet de tandarts soms niks. Het gaatje wordt bij de volgende controle opnieuw beoordeeld. Houd het gebit goed schoon. Dit kan helpen voorkomen dat het gaatje groter wordt. Ziet de tandarts noodzaak om wel tot behandeling over te gaan? Dan verwijdert de tandarts het aangetaste weefsel (boren) en vult het gaatje met composiet.

 

Een gaatje vullen kunnen wij, als u dat wilt, altijd onder lokale verdoving doen. De behandeling is dan ook pijnloos. Het goed reinigen van het gebit, kan gaatjes helpen voorkomen. Om deze reden ziet u tijdens een reguliere controle afspraak ook altijd een van onze preventie assistenten.

 

Wanneer vervangen wij een vulling?

Vullingen gaan niet eindeloos mee. Hoe lang ze meegaan is van veel factoren afhankelijk, zoals een goede mondhygiëne en het gebruik van suikerhoudende producten. Tijdens een controle afspraak bekijkt de tandarts altijd uw vullingen en beoordeelt of ze eventueel vervangen moeten worden.

 

Een andere situatie waarin u mogelijk uw vulling laat vervangen, is wanneer u oude amalgaam vullingen heeft. Wij kunnen deze oude vullingen verwijderen en vervangen door nieuwe vullingen van composiet. Composiet heeft dezelfde kleur als de tand en valt hierdoor dus minder op dan een vulling van amalgaam.

 

Moet ik voor een gaatje vullen een nieuwe afspraak maken?

Ziet de tandarts tijdens de controle een gaatje en is er de mogelijkheid het direct te vullen? Dan doen wij dit graag. Zo hoeft u hier geen nieuwe afspraak voor te maken. Voor een uitgebreidere vulling is het soms nodig een nieuwe afspraak te maken. Deze afspraak maken wij meteen na de controle, zodat u weet waar u aan toe bent.

Veelgestelde vragen

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps