Frame- en prothese werk

Frame- en prothese werk

Wat is een frame en wat is een prothese?

Wanneer er tanden en/of kiezen verloren zijn gegaan, wordt er vaak gebruikgemaakt van een prothese of frame (gedeeltelijke prothese). Dit wordt ook wel een kunstgebit genoemd. Het kunstgebit ligt ‘los’ in de mond en blijft op zijn plek door het speeksel en de spieren van de mond. Een deel van de patiënten ervaart een prothese als niet zo prettig en zou liever naar een andere oplossing zoeken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van implantaten. Door een goede mondhygiëne en het tweemaal jaarlijks bezoeken van de preventie assistent kunt u een prothese als gevolg van tandbederf helpen te voorkomen.

 

Kan ik mijn prothese vast laten zetten?

Om het comfort rondom de prothese te vergroten, is het mogelijk uw prothese vast te zetten door middel van implantaten in de onder- en/of bovenkaak. Bij het vastzetten van een prothese, worden er twee implantaten in de onder- en of bovenkaak geplaatst. Hier kan de prothese vervolgens op vastgeklikt worden. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Het grote voordeel van een klikgebit ten opzichte van een losse prothese, is dat u zorgeloos kunt eten, zonder dat de prothese door de mond beweegt. Het laten vastzetten van uw prothese kan worden gedaan door de zeer ervaren implantoloog Ward Lange, van Tandartspraktijk Emmeloord.

 

Kan ik mijn frame- en prothesewerk in de praktijk laten uitvoeren?

Ja, dat kan. Wij werken samen met Roetgering Tandtechniek. Eric Roetgering is iedere week een dagdeel bij ons aanwezig. Dankzij deze service kunnen wij dit werk gewoon in de praktijk uitvoeren.

 

Veelgestelde vragen

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps