Gebitsreiniging

Waarom is een goede mondhygiëne zo belangrijk?

Door uw gebit goed schoon te houden, kunt u gebitsproblemen helpen voorkomen. Poets twee keer per dag, twee minuten uw tanden met een elektrische tandenborstel. Zorg ook voor een goede reiniging tussen de tanden (ook wel interdentale reiniging genoemd). Dit kunt u doen met behulp van tandenstokers of flosdraad. Naast een goede gebitsreiniging thuis adviseren wij u om twee keer per jaar het gebit professioneel te laten reinigen. Het is thuis niet mogelijk om tandsteen en hardnekkig tandplak op lastige plekken te verwijderen. Op termijn kan dit voor gaatjes, ontstekingen, terugtrekkend tandvlees en andere klachten zorgen. Onze preventie assistenten verwijderen tandplak en tandsteen en kunnen de tanden polijsten. Zo gaat u met een fris gebit de deur uit. Indien gewenst kunnen wij dit combineren met uw periodieke controle

 

 

Wat doet de preventie assistent?

De speciaal opgeleide preventie assistenten bij Tandartspraktijk Vollenhove zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van uw gebit. Tijdens een gebitsreiniging verwijderen ze tandsteen en tandplak, brengen ze de conditie van het tandvlees in kaart, polijsten zij tanden en kiezen, brengen fluoride aan en kunnen tanden bleken. Ook geeft de preventie assistent tijdens de afspraak advies en instructies over het verzorgen van uw gebit.

 

 

Hoe vaak ziet u de preventie assistent?

Indien gewenst kunnen wij uw periodieke controle combineren met een afspraak bij de preventie assistent. Uw gebit wordt dan niet alleen bekeken door een tandarts, maar ook direct gereinigd. Komt u één keer per jaar voor een controle afspraak? Dan adviseren wij u om (naast de gebitsreiniging tijdens de controle), een extra afspraak met de preventie assistent te maken.

 

 

Preventie voor kinderen: Gewoon Gaaf

Wij werken met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Gewoon Gaaf is ontwikkeld door het Ivoren Kruis richt zich op kinderen van 0 tot 18 jaar en diens ouders/verzorgers. Doel van de preventiemethode is om ouders en kinderen te laten inzien wat de eigen invloed op het voorkomen en ontstaan van gaatjes is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf-preventiemethode tot 70 procent minder gaatjes kan leiden. Deelname aan Gewoon Gaaf is gratis.

 

Veelgestelde vragen

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps