Gezinsafspraak

Vanaf wanneer moet mijn kind naar de tandarts?

Het fundament van een sterk en gezond gebit wordt op jonge leeftijd gelegd. Wij zien het dan ook graag dat ouders hun kinderen vanaf 2 jaar meenemen naar de praktijk. We bouwen het rustig op en maken eerst kennis met elkaar. Tijdens deze zogeheten ‘wencontroles’ kan uw kind kennismaken met de tandarts, de assistentes en proeven van de sfeer in de praktijk. Voorzichtig kijkt de tandarts in de mond van uw kindje en telt daarbij de tandjes. Door van begin af aan een positieve associatie bij de tandarts te creëren, gaan de meeste kinderen de rest van hun leven fluitend naar de tandarts. 

 

Kan ik met mijn hele gezin komen?

Tandartspraktijk Vollenhove is een echte gezinspraktijk en ziet het graag dat u als gezin langskomt voor de periodieke controle. Tijdens onze gezamenlijke gezinsafspraak, kunnen wij u allemaal tegelijk zien. Deze afspraak vindt (indien gewenst) plaats op de woensdagmiddag. Zo hoeft u de kinderen niet eerder uit school te halen.

 

Wat doen wij tijdens een gezinsafspraak?

Bij een gezinsafspraak voeren wij bij elk gezinslid een reguliere controle uit. Indien gewenst ziet u niet alleen een tandarts, maar ook een van onze preventie assistenten. Deze maakt uw gebit schoon en zorgt ervoor dat u altijd met een gereinigd gebit de deur uitgaat. Meer over het belang van het reinigen van uw gebit, leest u onder gebitsreiniging. Ontdekken wij een gaatje dat wij tijdens de controle afspraak kunnen behandelen? Dan doen wij dit graag. Zo hoeft u niet terug te komen. Bij uw kinderen ligt de nadruk extra op preventie en instructie om zo problemen in de toekomst helpen te voorkomen. Wij werken met preventieprogramma Gewoon Gaaf.

Veelgestelde vragen

 • Wat houden de gezinsafspraken in?
  image description

  Tijdens een gezinsafspraak bent u welkom met uw gehele gezin. We zien iedereen dan tegelijk op een moment dat jullie schikt. Zo plannen we bijvoorbeeld gezinsafspraken in op woensdagmiddag. U hoeft uw kinderen dan niet eerder uit school te halen.

 • Kunnen kinderen gratis naar de tandarts?
  image description

  Ja, alle behandelingen bij kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Ook deelname aan ons preventieprogramma voor kinderen ‘Gewoon Gaaf’ is gratis. Zo leggen ze een solide basis voor een gezond gebit.

 • Kan ik mij bij jullie inschrijven als nieuwe patiënt?
  image description

  Ja, dat kan. Onze praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met u op voor het inplannen van de eerste afspraak.

 • Voor welke behandeling kan ik bij jullie terecht?
  image description

  Wij zijn een brede praktijk met een groot aanbod aan behandelingen. Zo ontvangen wij graag gezinnen tijdens een speciale gezinsafspraak, hebben we een kundig team van preventie assistenten en voeren wij orthodontische behandelingen, chirurgische extracties, prothesewerk en kroon- en brugwerk gewoon bij ons in de praktijk uit.

 • Wat als ik lang niet bij de tandarts ben geweest?
  image description

  Dan voeren we een controle uit en maken röntgenfoto’s van uw gebit. We kijken dan hoe het ervoor staat. Wij denken graag mee in het opstellen van meerjarenplannen en uitgebreide behandelplannen. Samen met u kunnen wij, indien gewenst, een gespreide planning van de te verrichten behandelingen maken.

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps