Restauratieve tandheelkunde

Wat is restauratieve tandheelkunde?

Als tandweefsel beschadigd is geraakt of verloren is gegaan, kunnen wij dit behandelen. In de restauratieve tandheelkunde behandelen we dit beschadigde tandweefsel en proberen we de aangetaste tanden en kiezen zo goed mogelijk te herstellen.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij denken graag mee in het restaureren van uw gebit en bieden veel behandelopties aan. Zo kunnen we grotere defecten en vullingen herstellen door middel van inlays en kroon- en brugwerk. Ook bij (geringe) slijtage kunnen wij samen met u op zoek naar een passende oplossing. Met behulp van composiet in de kleur van uw eigen tanden en kiezen, kunnen wij al veel voor u doen. Dit is over het algemeen een duurzame, relatief eenvoudige en pijnloze behandeling die een mooi resultaat als gevolg heeft.

 

Moet ik voor restauratieve tandheelkunde een aparte afspraak maken?

Tijdens een reguliere controle afspraak kunt u aan de tandarts aangeven wat uw wensen zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een losse afspraak voor te maken. Dit kunt u doen via het contactformulier op de website, telefonisch of aan de balie in de praktijk.

Veelgestelde vragen

 • Hoe transparant zijn jullie in de kosten?
  image description

  Wij werken met de door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tarievenlijst. Bij behandelplannen van 250 euro of meer geven wij u altijd eerst een vrijblijvende en duidelijke begroting mee naar huis. U kunt het behandelplan dan rustig in overweging nemen.

 • Ik ben bang voor de tandarts. Hoe gaan jullie hiermee om?
  image description

  Wij horen het altijd graag als u een bezoek aan onze praktijk spannend of zelfs eng vindt. Wij houden hier tijdens de behandeling rekening mee. Zo overleggen wij duidelijk wat we willen doen en doen niks zonder uw toestemming.

 • Kan ik mij bij jullie inschrijven als nieuwe patiënt?
  image description

  Ja, dat kan. Onze praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met u op voor het inplannen van de eerste afspraak.

 • Voor welke behandeling kan ik bij jullie terecht?
  image description

  Wij zijn een brede praktijk met een groot aanbod aan behandelingen. Zo ontvangen wij graag gezinnen tijdens een speciale gezinsafspraak, hebben we een kundig team van preventie assistenten en voeren wij orthodontische behandelingen, chirurgische extracties, prothesewerk en kroon- en brugwerk gewoon bij ons in de praktijk uit.

 • Wat als ik lang niet bij de tandarts ben geweest?
  image description

  Dan voeren we een controle uit en maken röntgenfoto’s van uw gebit. We kijken dan hoe het ervoor staat. Wij denken graag mee in het opstellen van meerjarenplannen en uitgebreide behandelplannen. Samen met u kunnen wij, indien gewenst, een gespreide planning van de te verrichten behandelingen maken.

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps