Mondhygiënist

Waarom naar de mondhygiënist

Tandartspraktijk Vollenhove heeft haar eigen mondhygiënsten, die de complexere gebitsreinigingen en parodontale behandelingen uitvoeren.  Door extra aandacht voor de hygiëne van het gebit kunnen we de kans op klachten en meer ingrijpende behandelingen verkleinen. Niet alleen helpt dit op de korte en lange termijn klachten en pijn te voorkomen, het is ook nog eens een stuk prettiger voor uw portemonnee.

 

Het uitvoeren van een behandeling door de mondhygiënist, kan in veel gevallen gecombineerd worden met de periodieke controle. Het is daarnaast ook mogelijk om hier een aparte afspraak voor te maken.

 

 

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist werkt zelfstandig en voert een uitgebreid scala aan behandelingen uit, zoals grondige gebitsreinigingen en de behandeling van tandvleesontstekingen. Onze mondhygiënisten zijn zeer ervaren en werken nauw samen met onze tandartsen.

 

 

Wat is het verschil tussen de mondhygiënist en de preventie assistent?

Een preventie assistent is een speciaal opgeleide assistent, die onder supervisie van de tandarts eenvoudige behandelingen mag uitvoeren. Denk hierbij aan het geven van voorlichting en het verwijderen van tandsteen boven het tandvlees. Bij complexere behandelingen en behandelingen onder het tandvlees verwijzen wij u naar de mondhygiënist.

 

 

Mag mijn kind ook naar de mondhygiënist?

Ook bij kinderen is het belangrijk het gebit goed schoon te houden en ze te leren hoe dit werkt. Wij werken met preventiemethode Gewoon Gaaf. Gewoon Gaaf is ontwikkeld door het Ivoren Kruis richt zich op kinderen van 0 tot 18 jaar en diens ouders/verzorgers. Doel van de preventiemethode is om ouders en kinderen te laten inzien wat de eigen invloed op het voorkomen en ontstaan van gaatjes is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf-preventiemethode tot 70 procent minder gaatjes kan leiden.

Veelgestelde vragen

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps