Periodieke controle

Waarom regelmatig langskomen voor een periodieke controle?

Wij zien u heel graag twee keer per jaar in onze praktijk voor een periodieke controle. Door het gebit regelmatig door een tandarts te laten beoordelen kunnen eventuele problemen op tijd ontdekt worden. Tijdens de controle kijkt de tandarts naar de gezondheid van het gebit en tandvlees. Ook worden beginnende gaatjes in de gaten gehouden. Geregeld maken we röntgenfoto’s van het gebit zodat we ook delen van het gebit die onzichtbaar zijn voor het blote oog, goed kunnen monitoren. 

 

 

Wat doen wij tijdens een periodieke controle?

Tijdens de periodieke controle zorgen wij ervoor dat u (indien gewenst) niet alleen een tandarts, maar ook een van onze preventie assistenten ziet. Zij maakt uw gebit schoon en zorgt ervoor dat u met een gereinigd gebit de deur uitgaat. Meer over het belang van het reinigen van uw gebit, leest u onder Gebitsreiniging.

 

 

Waar streven wij naar?

Wij streven naar een zo prettig mogelijke controle afspraak. Dit houdt in dat wij lange wachttijden in de wachtkamer zo veel mogelijk proberen te voorkomen en efficiënt met de tijd in de stoel omgaan. Zo hoeft u nooit langer te wachten dan nodig is. Gezinnen zien wij graag tijdens een speciale gezinsafspraak, zodat iedereen in één keer gezien kan worden.

 

 

Hoe plannen wij een nieuwe afspraak?

Na de periodieke controle, plannen wij direct met u de volgende afspraak in. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

 

Veelgestelde vragen

 • Voor welke behandeling kan ik bij jullie terecht?
  image description

  Wij zijn een brede praktijk met een groot aanbod aan behandelingen. Zo ontvangen wij graag gezinnen tijdens een speciale gezinsafspraak, hebben we een kundig team van preventie assistenten en voeren wij orthodontische behandelingen, chirurgische extracties, prothesewerk en kroon- en brugwerk gewoon bij ons in de praktijk uit.

 • Wat als ik lang niet bij de tandarts ben geweest?
  image description

  Dan voeren we een controle uit en maken röntgenfoto’s van uw gebit. We kijken dan hoe het ervoor staat. Wij denken graag mee in het opstellen van meerjarenplannen en uitgebreide behandelplannen. Samen met u kunnen wij, indien gewenst, een gespreide planning van de te verrichten behandelingen maken.

 • Hoe transparant zijn jullie in de kosten?
  image description

  Wij werken met de door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tarievenlijst. Bij behandelplannen van 250 euro of meer geven wij u altijd eerst een vrijblijvende en duidelijke begroting mee naar huis. U kunt het behandelplan dan rustig in overweging nemen.

 • Kan ik mij bij jullie inschrijven als nieuwe patiënt?
  image description

  Ja, dat kan. Onze praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met u op voor het inplannen van de eerste afspraak.

 • Ik ben bang voor de tandarts. Hoe gaan jullie hiermee om?
  image description

  Wij horen het altijd graag als u een bezoek aan onze praktijk spannend of zelfs eng vindt. Wij houden hier tijdens de behandeling rekening mee. Zo overleggen wij duidelijk wat we willen doen en doen niks zonder uw toestemming.

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps