Implantologie

Wat is een implantaat en wat zijn de voordelen?

Wanneer u een tand, kies of meerdere tanden en/of kiezen mist, kan u kiezen om één of meerdere implantaten te laten plaatsen. Het implantaat is een kunstwortel die in de kaak vastgroeit. Hier kan vervolgens een kroon, brug of prothese op geplaatst worden. Doordat het implantaat stevig in uw kaak vastzit, neemt het comfort in de mond enorm toe. Voor het stevig en goed plaatsen van een implantaat, is er voldoende kaakbot nodig. Wanneer hier niet voldoende van is, kan de implantoog ervoor kiezen eerst een botopbouw uit te voeren. Dit zorgt voor een solide basis, zodat het implantaat stevig op zijn plek blijft zitten. Alle implantologie behandelingen vinden gewoon plaats bij ons in de praktijk. 

 

Bij het vastzetten van een prothese, worden er twee implantaten in de onder- en of bovenkaak geplaatst. Hier kan de prothese vervolgens op vastgeklikt worden. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Het grote voordeel van een klikgebit ten opzichte van een losse prothese, is dat u zorgeloos kunt eten, zonder dat de prothese door de mond beweegt.

 

Vinden implantologie behandelingen plaats in de praktijk?

Tandarts-Implantoloog Ward Lange voert de meeste implantologie behandelingen gewoon in Tandartspraktijk Emmeloord uit. Tijdens een controle afspraak kijkt hij graag met u naar de mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een losse afspraak voor te maken. Dit kunt u doen via het contactformulier op de website, telefonisch of aan de balie in de praktijk.

 

Na het plaatsen van een implantaat, is het belangrijk aandacht voor uw mondhygiëne te hebben. Wij adviseren u minstens tweemaal per jaar een preventie assistent of mondhygiënist te bezoeken om uw gebit grondig te laten reinigen.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij bij jullie inschrijven als nieuwe patiënt?
  image description

  Ja, dat kan. Onze praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met u op voor het inplannen van de eerste afspraak.

 • Voor welke behandeling kan ik bij jullie terecht?
  image description

  Wij zijn een brede praktijk met een groot aanbod aan behandelingen. Zo ontvangen wij graag gezinnen tijdens een speciale gezinsafspraak, hebben we een kundig team van preventie assistenten en voeren wij orthodontische behandelingen, chirurgische extracties, prothesewerk en kroon- en brugwerk gewoon bij ons in de praktijk uit.

 • Wat als ik lang niet bij de tandarts ben geweest?
  image description

  Dan voeren we een controle uit en maken röntgenfoto’s van uw gebit. We kijken dan hoe het ervoor staat. Wij denken graag mee in het opstellen van meerjarenplannen en uitgebreide behandelplannen. Samen met u kunnen wij, indien gewenst, een gespreide planning van de te verrichten behandelingen maken.

 • Ik ben bang voor de tandarts. Hoe gaan jullie hiermee om?
  image description

  Wij horen het altijd graag als u een bezoek aan onze praktijk spannend of zelfs eng vindt. Wij houden hier tijdens de behandeling rekening mee. Zo overleggen wij duidelijk wat we willen doen en doen niks zonder uw toestemming.

 • Hoe transparant zijn jullie in de kosten?
  image description

  Wij werken met de door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tarievenlijst. Bij behandelplannen van 250 euro of meer geven wij u altijd eerst een vrijblijvende en duidelijke begroting mee naar huis. U kunt het behandelplan dan rustig in overweging nemen.

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Contact opnemen

Stuur je liever een mailtje. Dan kan dat via dit formulier.

Naam(Vereist)
Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps