We hebben jullie veel te vertellen

Je gezondheid is belangrijk daarom vertellen we je maandelijks alles wat je moet weten rond mondzorg.

10 nov 2023
Vacature: Interieurverzorger / schoonmaakhulp (6 uur per week)

Tandartspraktijk Vollenhove is op zoek naar een interieurverzorger/schoonmaakhulp voor 3 keer 2 uur per week. Als interieurverzorger draag je zorg voor het schoon houden van de tandartspraktijk en draag je op positieve wijze bij aan de uitstraling van onze tandartspraktijk. 

Lees verder
09 nov 2023
Vacature: Balie assistent tandartspraktijk/tandartsassistent (24 uur)

Tandartspraktijk Vollenhove is een groeiende tandartspraktijk in Vollenhove. Onze tandartspraktijk is modern en staat voor het leveren van excellente zorg. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een balie assistent die ook inzetbaar is als tandartsassistent. 

Lees verder
vacature Tandartspraktijk Vollenhove
09 nov 2023
Vacature: Balie assistent tandartspraktijk (16 uur)

Tandartspraktijk Vollenhove is een groeiende tandartspraktijk in Vollenhove. Onze tandartspraktijk is modern en staat voor het leveren van excellente zorg. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een balie assistent voor 16 uur per week. 

Lees verder
Vacature Tandartsassistent (met of zonder ervaring)
09 nov 2023
Vacature: Tandartsassistent (8 uur per week)

Tandartspraktijk Vollenhove is een groeiende tandartspraktijk in Vollenhove. Onze tandartspraktijk is modern en staat voor het leveren van excellente zorg. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een tandartsassistent voor 8 uur per week. In overleg is het mogelijk om meer uren in te plannen. 

Lees verder
voor en na gebitsreiniging
05 jun 2023
Gebitsreiniging versus tandenbleken: wat is mogelijk zonder schadelijke chemicaliën?

Stralend witte facings of een agressieve bleekbehandeling; steeds meer Nederlanders kiezen hiervoor. “Dat is zorgelijk”, zegt Liesbeth van Rossum van Tandartspraktijk Vollenhove. “We begrijpen dat mensen de zomer graag ingaan met een frisse witte lach. Als mondzorgprofessional zie ik niets liever dan patiënten die met een stralend gebit de praktijk verlaten. Echter geloven wij ook dat een lach mooi is, als deze gezond is. Helaas zien we tegenwoordig maar al te vaak gebitten die wel stralend wit zijn, maar niet gezond. Wij willen graag laten zien dat ook tanden die niet zijn gebleekt of van facings zijn voorzien, prachtig zijn.”

Lees verder
tandvleesproblemen
15 jan 2023
Hoe herkent u tandvleesproblemen?

Tandvleesproblemen komen helaas vrij regelmatig voor. Gelukkig zijn de meeste problemen te voorkomen of te behandelen, mits deze op tijd worden opgemerkt. Mede hierom is het belangrijk om minimaal één keer per jaar (het liefst twee keer) een bezoek te brengen aan de tandarts voor een periodieke controle. Er wordt tijdens deze controle een uitgebreide check uitgevoerd op de staat van het gebit, het tandvlees en het detecteren van eventuele gaatjes. Het is ook aan te raden om tussendoor zelf in de gaten te houden wat de staat van het tandvlees is. Graag vertellen we hier meer over in dit artikel.

Lees verder
Verantwoord snoepen tijdens de feestdagen
19 dec 2022
Verantwoord snoepen tijdens de feestdagen: zo doet u dat

December is een heerlijke maand! Van Sint kregen we lekkere chocoladeletters, pepernoten en banketletters. En nu de kerstdagen voor de deur staan halen we de onverstaanbare kerstkransen, chocoladekransjes en zuurstokken we in huis. Bij Tandartspraktijk Vollenhove geloven dat u daar zeker van moet genieten. Het is immers de gezelligste maand van het jaar en daar hoort gewoon wat lekkers bij. Bent u benieuwd wat wij adviseren met betrekking tot eetmomenten, snoep en al dat andere lekkers? Wij vertellen erover in onze nieuwe blog. 

Lees verder
10 nov 2022
Tandarts voor 1 Dag op zaterdag 26 november: komen jullie ook?

Veel van onze tandartsen wisten als kind al dat ze later graag in de zorg wilden werken. Als tandarts kun je veel voor patiënten betekenen als ze ergens last van hebben, maar ook zeker als ze een gezond gebit hebben. Wij geloven dat werk in de tandartspraktijk belangrijk en leuk is. Niet alleen de tandarts speelt hierin een belangrijke rol, ook de assistenten, mondhygiënisten, baliemedewerkers en ander ondersteunend personeel zijn essentieel. Op zaterdag 26 november 2022 nodigen wij alle kinderen uit de regio uit om dat zelf te komen ervaren. Op 'Tandarts voor 1 Dag' stappen ze écht in de schoenen van de tandarts. Aan de hand van een leuk programma leren ze de eerste kneepjes van het vak en kunnen ze het werk in de tandartspraktijk spelenderwijs leren kennen. Ben jij ook een tandarts voor 1 dag? 

Lees verder
kinderen graag naar onze praktijk komen
03 nov 2022
Zo zorgen wij ervoor dat kinderen graag naar onze praktijk komen!

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al gewend raken aan het bezoeken van de tandarts. Graag zien wij ze dan ook vanaf twee jaar met hun ouders meekomen. Tijdens deze zogeheten ‘wencontroles’ kunnen de tandarts, de assistentes en het kind rustig kennismaken en comfortabel worden met elkaar. Er wordt voorzichtig in de mond gekeken en de tanden van het kind worden hierbij geteld. Dit alles natuurlijk op een positieve, gezellige en ontspannen manier.

Lees verder
gaatjes
05 okt 2022
Hoe kan ik zelf helpen voorkomen dat ik gaatjes krijg?

Gaatjes (ook wel cariës genoemd) kunnen ontstaan wanneer de bacteriën in de mond suikers omzetten in zuren. Deze zuren zijn slecht voor het gebit en tasten het glazuur van je tanden aan. Dit is een langzaam proces, wat ook wel tandbederf wordt genoemd. Van beginnende gaatjes voel je meestal niks. Kan het gaatje zich verder ontwikkelen? Dan wordt deze plek eerst wat gevoeliger en uiteindelijk kan het leiden tot vervelende kiespijn. Het is dan ook belangrijk dat een gaatje op tijd ontdekt wordt. In sommige gevallen hoeft de tandarts dan niet tot behandeling over te gaan, maar wordt geadviseerd thuis goed te poetsen. Bij de volgende controles houden we het gaatje goed in de gaten. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dit noemen wij ook wel preventie. Hoe kan ik zelf helpen voorkomen dat ik gaatjes krijg

Lees verder

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps