Gebitsreiniging versus tandenbleken: wat is mogelijk zonder schadelijke chemicaliën?

voor en na gebitsreiniging
05 jun 2023

Stralend witte facings of een agressieve bleekbehandeling; steeds meer Nederlanders kiezen hiervoor. “Dat is zorgelijk”, zegt Liesbeth van Rossum van Tandartspraktijk Vollenhove. “We begrijpen dat mensen de zomer graag ingaan met een frisse witte lach. Als mondzorgprofessional zie ik niets liever dan patiënten die met een stralend gebit de praktijk verlaten. Echter geloven wij ook dat een lach mooi is, als deze gezond is. Helaas zien we tegenwoordig maar al te vaak gebitten die wel stralend wit zijn, maar niet gezond. Wij willen graag laten zien dat ook tanden die niet zijn gebleekt of van facings zijn voorzien, prachtig zijn.”

 

Gezonde alternatieven

 

Het ondegelijk plaatsen van facings of overmatige bleekbehandelingen zijn slecht voor het gebit en de mondgezondheid. “Het is doodzonde om zomaar gezonde tanden weg te slijpen zodat er facings overheen geplaatst kunnen worden. Ook agressieve bleekbehandelingen kunnen slecht zijn voor het gebit, zeker als ze worden uitgevoerd door iemand die hier weinig ervaring in en kennis van heeft”, vertelt van Rossum. “Als wij patiënten zien die de stand van de tanden graag anders zien, bespreken wij in eerste instantie een orthodontie behandeling. En wil de patiënt graag wittere tanden? Dan laten wij zien wat er allemaal mogelijk is met een professionele gebitsreiniging.”

 

Groot verschil

 

Vol trots laat van Rossum de voor-en-na-foto zien. “Hier zie je wat een gebitsreiniging kan doen. Tijdens deze behandeling verwijderen we tandsteen, tandplak en aanslag. Ook polijsten we de tanden en kiezen, waardoor ze glad aanvoelen.” Als patiënten deze foto’s te zien krijgen, kiezen ze meestal alsnog voor de gebitsreiniging. “We vinden het altijd geweldig om te zien hoe blij mensen zijn met het resultaat. Zeker als iemand lang niet bij de tandarts, mondhygiënist en/of preventie assistent is geweest, zie je een verschil van dag en nacht.”

 

Wij helpen iedereen

 

Een gebitsreiniging is niet alleen beter voor de gezondheid van het gebit dan een bleekbehandeling, het is ook nog een stuk voordeliger. “Bleekbehandelingen zijn vaak kostbaar. Wij zijn transparant in de kosten. Daarbij komt ook dat als je een aanvullende tandartsverzekering hebt, de behandeling mogelijk (deels) wordt vergoed.” Van Rossum geeft aan dat ze bij Tandartspraktijk Vollenhove zowel hun eigen patiënten als patiënten van buitenaf kunnen helpen. “Je kunt onze praktijk gewoon bellen voor het maken van een afspraak. We kijken graag samen hoe we een mooi en natuurlijk resultaat kunnen behalen.”

 

Een afspraak maken voor een professionele gebitsreiniging? Bel dan 0527 – 502650 of stuur een mail naar info@tandartspraktijkvollenhove.nl. Patiënt worden? Dat kan, wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten.

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps