Tandarts voor 1 Dag op zaterdag 26 november: komen jullie ook?

10 nov 2022

Veel van onze tandartsen wisten als kind al dat ze later graag in de zorg wilden werken. Als tandarts kun je veel voor patiënten betekenen als ze ergens last van hebben, maar ook zeker als ze een gezond gebit hebben. Wij geloven dat werk in de tandartspraktijk belangrijk en leuk is. Niet alleen de tandarts speelt hierin een belangrijke rol, ook de assistenten, mondhygiënisten, baliemedewerkers en ander ondersteunend personeel zijn essentieel. Op zaterdag 26 november 2022 nodigen wij alle kinderen uit de regio uit om dat zelf te komen ervaren. Op ‘Tandarts voor 1 Dag’ stappen ze écht in de schoenen van de tandarts. Aan de hand van een leuk programma leren ze de eerste kneepjes van het vak en kunnen ze het werk in de tandartspraktijk spelenderwijs leren kennen. Ben jij ook een tandarts voor 1 dag? 

 

 

Wat gaan we doen?

 

Op Tandarts voor 1 Dag gaan de kinderen onder begeleiding van échte tandartsen en assistenten aan de slag. Zo mogen ze een controle uitvoeren bij hun broer/zus/moeder/vader. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professioneel instrumentarium en de tandarts laat zien waarop gelet moet worden. En de ‘patiënt’ gaat altijd met een fris gebit de deur uit. De kinderen leren namelijk ook polijsten. Hoe gaaf is dat?

 

Een andere grappige activiteit is de poetsles. Samen met onze preventie assistent gaan ze aan de slag met tandenborstels en tandpasta. Om te kijken of er goed is gepoetst mogen de kinderen een plakverklikker gebruiken. Zit er ergens nog tandplak? Dan krijg je grappige roze vlekken op je tanden. Natuurlijk gaan de kinderen met een schoon gebit weer mee naar huis.

 

Ook mogen alle kinderen zich verkleden als echte tandarts. In de verkleedkamer liggen witte jassen, mondkapjes, handschoenen en instrumentarium. Even lachen; we maken er namelijk een mooie foto van. Deze mag je direct mee naar huis nemen.

 

Er valt ook iets te winnen! Kan jij raden hoeveel stuiterballen er in de pot zitten? Wie weet maak je kans op een mooie prijs.

 

Waar en hoe laat?

Tandarts voor 1 Dag is een educatief initiatief van Tandartspraktijk Vollenhove.

 

Zaterdag 26 november 2022

10:00 – 12:00 uur

Het Franse Pad 2, Vollenhove

 

Aanmelden is niet nodig

Iedereen is welkom

 

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps