Zo zorgen wij ervoor dat kinderen graag naar onze praktijk komen!

kinderen graag naar onze praktijk komen
03 nov 2022

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al gewend raken aan het bezoeken van de tandarts. Graag zien wij ze dan ook vanaf twee jaar met hun ouders meekomen. Tijdens deze zogeheten ‘wencontroles’ kunnen de tandarts, de assistentes en het kind rustig kennismaken en comfortabel worden met elkaar. Er wordt voorzichtig in de mond gekeken en de tanden van het kind worden hierbij geteld. Dit alles natuurlijk op een positieve, gezellige en ontspannen manier.

Periodieke controle: twee keer per jaar

Graag zien wij al onze patiënten twee keer per jaar voor de periodieke controle. Als het gebit regelmatig wordt gecontroleerd en beoordeeld door de tandarts, kunnen eventuele problemen sneller worden ontdekt. Tijdens deze controle bekijkt de tandarts de gezondheid van het gebit en het tandvlees. Om onzichtbare delen van het gebit te kunnen bekijken maken we geregeld röntgenfoto’s om ook dit goed te monitoren. Tijdens de periodieke controle is het vaak mogelijk om direct een gebitsreiniging door de preventie assistent uit te laten voeren. Zo gaat u met een gereinigd gebit de deur uit!

Gezinsafspraak

Omdat het toch nog wel eens wat spannend kan zijn voor kinderen, bieden wij onze patiënten de mogelijkheid om een gezinsafspraak te maken. Tijdens deze afspraak kan de tandarts in één keer het hele gezin ontvangen en de controles uitvoeren. Naast dat het erg prettig is voor de klein(st)e kinderen, is het tijd-technisch gezien ook vaak handig voor onze patiënten dat we deze mogelijkheid aanbieden. In de wachtkamer is een fijne speelhoek te vinden waar de kinderen van tevoren even tot rust kunnen komen. Na de afspraak mogen de kleintjes een cadeautje uitzoeken.

 

Kinderen tot 18 jaar gratis

Alle behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden in Nederland volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook de deelname aan het preventieprogramma ‘Gewoon Gaaf’ dat wij aanbieden binnen onze praktijk is geheel gratis. Op deze manier leggen kinderen een solide basis voor een gezond gebit.

 

Tandarts voor 1 Dag: 26 november 2022

Om kinderen kennis te laten maken met het vak van tandarts, het gebit en onze praktijk, organiseren wij op zaterdag 26 november ‘Tandarts voor 1 Dag’. Van 10:00 tot 12:00 uur zijn kinderen met hun ouders welkom om in de schoenen van de tandarts te staan. Ze mogen onder andere een echte controle uitvoeren (onder begeleiding van een tandarts), er is een poetsles met een grappige plakverklikker en ze mogen op de foto verkleed als tandarts. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook mensen die geen patiënt zijn bij onze praktijk. Tot dan!

 

Maak snel een afspraak of
schrijf je bij ons in.

Het Franse Pad 2
8325 CN Vollenhove

de snelste
route naar
onze praktijk

google maps